Posel nikoli ne spi! Niti v času poletnih oddihov.

Poletje je že tu, vi pa že veselo načrtujete in brskate informacije za tisti čas v letu, ko si lahko končno oddahnete zaradi (upamo) dobrih poslovnih rezultatov v prvem polletju. Je poletni čas res čas, ko se lahko podjetniki in poslovneži popolnoma prepustimo bistri vodi in sončnim žarkom?

Ste vedeli, da ravno zaradi poletnih dopustov ogromno ljudi, vaših kupcev, lahkotno prebira različne revije, brska po spletnih straneh in načrtuje svoj najbolj »vroč« nakup leta? Poletni dopusti so namreč odlična priložnost, da potrošniki v sproščenem času kupujejo in načrtujejo prihajajočo jesen, zato je vredno tudi v tem času postaviti dobre poslovne in trženjske smernice, predvsem pa poskrbeti, da si ta čas vzamemo za introspekcijo – da pregledamo preteklo poslovanje, se vprašamo, kako ga izboljšati, kako bi lahko izboljšali našo korporativno ali trženjsko komunikacijo, ali potrebujemo kadrovske spremembe, se izobrazimo o trgu in poslu ter konkurenci (preberemo kakšno knjigo, revijo, spletni članek) in še veliko drugega.

 

Kako se vsega tega v poletnem času tudi konkretno lotiti? Preglejte prihodke in odhodke prvega polletja – preglejte odprte računovodske postavke kupcev in dobaviteljev, če je potrebno pošljite svojim poslovnim partnerjem t. i. IOP-obrazec, ki izkazuje trenutno stanje. Na osnovi pregleda poslovanja pripravite strateški načrt poslovanja za drugo polovico leta – če je potrebno pripravite poslovni načrt, izračunajte točko preloma, načrtujte oglaševanje in promocijo, pripravite poročila o trženju in marketingu; preglejte in uskladite kadrovske evidence zaposlenih (preverite, kdaj so na zadnje potekali zdravniški pregledi, kdaj so bila izdana potrdila o varstvu pri delu ipd.); uredite elektronsko vročanje dokumentov iz sistema e-davkov – po novem FURS večino dokumentov posreduje le še po elektronski poti. Ne pozabite na plačilo prispevkov za zavezance do 20. v mesecu ter na izplačila plač do 18. v mesecu. Poletni čas je zaradi svoje sproščenosti tudi idealen čas, da poskrbimo za zanimivo in raznoliko poslovno, marketinško in računovodsko izobraževanje. Na voljo vam je nešteto knjig, revij, člankov, spletnih strani in celo družbenih omrežij, kjer si lahko preberete veliko o poslu, osebni rasti, marketingu, oglaševanju in še in še.

 

Samo v Sloveniji obstajajo številne organizacije, zveze in podjetja, ki vas bodo dodobra pripravila na vašo uspešno jesensko poslovanje. Med njimi štejemo tudi družbo Proevent, ki se ponaša z več desetletno tradicijo B2C in B2B poslovanja in marketinga, več kot 12 strokovnjakov vsak mesec poskrbi za celovito računovodstvo, novost, ki jo ponujajo pa so storitve za tujce (delovna dovoljenja za zaposlene iz tujine, ustanavljanje podjetja, delovne in študentske vize ipd). Več o tem si lahko preberete na spletni strani www.racunovodski-servis.si.

Računovodski servis vas obvešča o novostih na področju financ.

računovodski servis proevent

Sledite povezavi, izpolnite obrazec, računovodski servis pa vam bo v najkrajšem času poslal ponudbo.

ZAHTEVAJTE PONUDBO

Kvaliteto naših opravljenih storitev izkazujeta spodnja certifikata: